Terug naar actueel

Feestelijke opening Mereveldplein, 2015 okt.

P1000638De feestelijke opening van het vernieuwde winkelcentrum Mereveldplein heeft inmiddels plaats gevonden. Buro SRO heeft de openbare ruimte ontworpen. Samen met de eigenaar van het winkelcentrum, Hoorne vastgoed, betrokken bewoners en ondernemers is een interactief traject doorlopen. Ook de gemeente Utrecht heeft met een extra financiële bijdrage en haar betrokkenheid de kwaliteit van het openbaar gebied een impuls gegeven.

Met de extra investering was het onder andere mogelijk gebakken materiaal toe te passen waardoor de inrichting van het winkelcentrum een hoogwaardige, maar tegelijkertijd ook een dorpse uitstraling heeft gekregen. Het gebakken materiaal is gecombineerd met een antraciet kleurige loper als herkenbare verbinding tussen de omliggende parkeerplaatsen en het centrale winkelplein. Op het winkelplein is een gebogen betonnen element ontworpen wat aan de buitenzijde dienst doet als fietsenstalling en aan de binnenzijde functioneert als bank. Centraal op het plein staat een plataan die in de toekomst kan uitgroeien tot het groene middelpunt van het Mereveldplein.

De bestaande bomen rondom het winkelcentrum zijn zo veel mogelijk geïntegreerd in het ontwerp. Aanvullend zijn twee honingbomen en diverse krentenbomen aangeplant. Rondom het winkelcentrum zijn grote vakken ingericht met diverse kleurrijke vaste planten en siergrassen. In de avonduren zorgen de led-klinkers in de trottoirs van de aangrenzende straten voor een bijzondere sfeer.

P1000663