Overloon

Golfbaan De Kuluut

Opdrachtgever Maeselandt Projecten
Contactpersoon Peter Abels
Jaar 2010

Het recreatiegebied ‘Bosrijk de Kuluut’ is met de toevoeging van een golfbaan en enkele recreatiewoningen nog meer een trekker binnen het toeristisch gebied rond Overloon. Het sterke totaalconcept richt zich op de vakantieganger die rust en ontspanning in de natuur zoekt. Op het terrein ontbreken momenteel huisjes voor kleine huishoudens. Met de bouw van de 4 vrijstaande recreatiewoningen voor twee tot vier personen wordt de variatie in het aanbod vergroot.

Door de aanleg van extra paden sluit het park perfect aan op het fietsroutenetwerk, met een rechtstreekse verbinding naar de omliggende bossen en de uitkijktoren.

Het terrein krijgt een natuurlijke inrichting afgestemd op het landschap van het kransakkerdorp Overloon. Vanaf het terras heeft de bezoeker een prachtig zicht over het landschap. De driving range is ingepast door beschermende beplanting en de ligging tegen het bestaande bosperceel.

De gebouwde functies, waaronder de brasserie, worden ondergebracht in de voormalige boerderijbebouwing. Het gehele park behoudt zo zijn oorspronkelijke karakter.