Westervoort

Horizon Mosterdhof

Opdrachtgever Gemeente Westervoort
Contactpersoon Guido Yntema
Jaar 2020

Begin 2020 werd ons multidisciplinaire team geselecteerd voor de ontwerpprijsvraag Panorama Lokaal om woonwijken klaar te maken voor de toekomst. ‘Wij’ zijn stedenbouwkundige Guido Yntema en ontwerper landschap Lars Schothuis van Buro SRO, architect Peter Groot van H2A, architect duurzaamheid Edwin Verdurmen van Studio EARTH en Berry Kessels als Wijkontwikkelaar & Moderator. Met een speciale uitgave van het magazine Horizon hebben we een glansrijke toekomst geschetst voor de Mosterdhof in Westervoort. Het is een fictief magazine, geschreven vanuit een toekomstperspectief uit 2032. De Mosterdhof bestaat in dat jaar 60 jaar en het blad staat uitgebreid stil bij ruim tien jaar wijkontwikkeling. Met de bewoners zelf in de hoofdrol.

In Horizon – 60 jaar Mosterdhof schetsen wij een horizon voor de wijk. Wij dagen de bewoners uit om samen binnen deze horizon de stippen te zetten. We prikkelen en inspireren hen met een toekomstperspectief dat de wijk zijn glans terug kan geven: wonen in de uiterwaard. En we doen suggesties om de wijk een heldere structuur te geven met herkenbare routes en een goede verbinding met zijn omgeving: verbetering van de wijkentrees, het Mosterdhofbalkon, herkenbare routes en dijkpaviljoen ’t IJsselhuis.

De Mosterdhof is een bijzondere wijk met tal van verborgen waarden: dichtbij winkels en station, vlakbij de Arnhemse binnenstad, een bijzondere historie en pal aan de uiterwaarden van de IJssel. Deze kwaliteiten zichtbaar maken en versterken met de bewoners aan het roer is de leidraad voor Plan Horizon. Van wijk achter de dijk naar wonen in de uiterwaard.

Download hier het magazine.