Terug naar actueel

Enthousiaste nieuwkomers op Landgoed De Groote Scheere

“Geweldig om ’s morgens de reeën om het huis te zien lopen”.

Bij het laatste werkbezoek op woensdag 1 juni ontmoeten we alleen maar superenthousiaste bewoners op landgoed De Groote Scheere in Hardenberg. Door de jarenlange betrokkenheid van Erwin Stevens bij alle plannen is hij een bekende verschijning op het landgoed. Overal worden we door de bewoners met open armen ontvangen en rondgeleid op de prachtige nieuwe woonplekken op het landgoed. Zo fijn om een groot aantal nieuwe bewoners even te vragen hoe hun nieuwe stek bevalt en wat wonen op het landgoed en in buurtschap Holthone voor hen betekent.


Ook de nieuw aangelegde landschapselementen op het landgoed konden we nu ervaren. Fraaie houtwallen afgewisseld met singels en bloemrijke bermen van waaruit een keur aan vogels en insecten was te horen.

Bij de start van onze werkzaamheden in 2014 was het nog volop crisis en de verkoop van de woonkavels zat in het moeras. Met een slimme strategie en vernieuwende plannen, die gericht waren op het bieden van meer keuzes voor de potentiele bewoners (meer locaties, diverse woningtypes) lukte het de ontwikkeling vlot te trekken.

Samen met rentmeester Ryan Nijzink hebben we daarna de kopers  intensief begeleid bij de kavelinrichting en het architectonisch ontwerp, met het beeldkwaliteitsplan als kader. Dit was een proces van lange adem, maar het heeft zijn vruchten afgeworpen.

Blije bewoners op idyllische plekken. Dit is waarom we voor ons vak gekozen hebben.